Saturday, November 17, 2018

KREŠIMIR KRSNIK “Živimo u opasnoj zemlji, ovdje nema prava ni pravne sigurnosti, svi smo u opasnosti”

Kad to kaže odvjetnik!

1.8k
DIJELJENJA
5.6k
PREGLEDA

Odvjetnici Krešimir Krsnik i Veljko Miljević gostovali su na Z1 televiziji. Tom su prilikom iznijeli nevjerojatne tvrdnje o hrvatskom pravnom sustavu tim više što izrečene informacije dolaze iz usta odvjetnika s dugogodišnjim stažem.

Rad pravosuđa Krsnik je opisao ovako:
“Mi živimo u opasnom vremenu, u opasnoj zemlji, gdje se svi nalazimo u opasnosti. Ovdje nema pravne sigurnosti. Nema prava. Sve to gledam već 28 godina. Zato naši građani masovno idu na Europski sud u Strasbourg, kazao je Krsnik.

Smatra da su pravni i financijski sustav u vlasti tzv. parasustava koji ga koristi za svoje interese.

“Parasustav čine političke elite kojima je najvažnije da u društvu imaju dvije poluge moći. Sustav progona i financije. Kada žele nekoga likvidirati, pokreću te poluge moći. Pritom konačna presuda uopće nije važna. Važno je jedino da proces čim dulje traje. I Agrokor i Bandić i ‘afera sms’ sve su to lakrdije. Presude ćemo imati tek nakon 10 i više godina. Pa koda nas se optužnica diže tek nakon dvije godine!, upozorava Krsnik.

Odvjetnik Veljko Miljević složio se s njime.

“Dugotrajnim suđenjima se narušava čl. 29 Ustava RH, koji  je Sveto pismo hrvatskog pravosuđa. On kaže da svatko protiv kojeg se vodi kazneni progon ima pravo na pravično suđenje. To uključuje i suđenje u razumnom roku. A toga kod nas nema, upozorava Miljević.

Ističe pritom da su razmjere uplitanja države u pravosudni sustav nevjerojatne.

“Ako je jedan bezveznjak mogao napraviti spačku sa sms-ovima, što tek može država. Zato je istina da smo svi ovdje ugroženi, zaključio je Miljević.

 

 
Loading...

Pročitajte i ovo

Slijedeći tekst

Komentari